Gecertificeerd BRL100 en BRL 6000-21 Gecertificeerd Kiwa

Zonneboiler

Als u op zoek bent naar een zonneboiler, willen wij u graag van dienst zijn. We kunnen ons voorstellen dat u op de zoektocht naar een geschikte zonneboiler al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben ons ook op de gehele markt van zonneboilers georiënteerd en een keuze gemaakt op basis van onze kwaliteitseisen.

Hoe werkt een zonneboiler?
Een zonneboilersysteem bestaat in principe uit vier hoofdcomponenten.
Een boiler ofwel het opslagvat voor warm water, de zonnecollectoren, een besturingsunit en een pomp. Het principe is als volgt; de heatpipes in de zonnecollectoren hebben een zwarte laag die warmte absorbeert.
In de heatpipes zit een koperen buis met daarin een vloeistof. De zon verwarmt de heatpipes waarna de vloeistof de warmte transporteert naar de condensor.
Zodra de condensor warmer wordt dan het water in het opslagvat, gaat de pomp in werking en stroomt warme vloeistof in een ringleiding in het opslagvat om daar de warmte af te geven aan het water. Als de collector weer af koelt en kouder is dan het water in het opslagvat, stopt de pomp.
Het opgewarmd tapwater in het opslagvat, wordt als dat nodig is, naverwarmd door een combiketel of ander warm water toestel.

Wat komt er allemaal bij kijken?
Er moet voldoende dakoppervlak beschikbaar zijn (plat of schuin), en er moet een geschikte plaats zijn voor een opslagvat. Collectoren en vaten moeten met leidingen aan elkaar gekoppeld worden. Omdat warmwater altijd gegarandeerd wordt door uw “conventionele” installatie is er altijd zogenaamde leveringszekerheid.

Extra besparen met een zonneboiler?
Is er voldoende ruimte op uw dak en hebt u binnen voldoende ruimte voor een grote boiler, dan bestaat de mogelijkheid om de zonneboiler installatie mede te gebruiken voor ondersteuning van de verwarming en zodoende veel (gas) energie te besparen. Wij willen dit aan de hand van uw situatie graag nader toelichten.

Wat kost het?
Een belangrijke vraag natuurlijk maar geheel afhankelijk van elke situatie. Wij maken graag een op uw situatie toegesneden geheel vrijblijvende offerte.

Gecertificeerd BRL100 en BRL 6000-21
Gecertificeerd Kiwa